Maak kennis met Vlaamse schrijvers tijdens opening boekenseizoen

Dimitri Verhulst/ Foto ANP

Dimitri Verhulst is goed bekend in Nederland, maar wie kent Roderik Six of Thomas Decrues? Begin september moet daar verandering in komen. Van Manuscripta tot en met de Antwerpse Boekenbeurs zullen Nederlandse auteurs voor Ken je buren met hun Vlaamse collega’s door Nederland toeren.

Ook in Vlaanderen zal de ene Nederlandse auteur bekender zijn dan de ander. Om die reden trekken Nederlandse auteurs als Anna Enquist en Ilja Leonard Pfeiffer met hun Vlaamse collega’s ook door Vlaanderen. Er zullen verschillende literaire manifestaties worden aangedaan. In duo’s. Dimitri Verhulst gaat in gesprek met Anna Enquist, Roderik Six met Ilja Leonard Pfeijffer, dichter Mustafa Stitou met Herman Leenders,  illustrator Sylvia Vanden Heede met Thé Tjong-Khing en in Vlaanderen met Bibi Dumon Tak, Sound poet Jaap Blonk met striptekenaar Wide Vercnocke en Thomas Decreus met Rutger Bregman.

Ken je buren wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het programma luidt als volgt: op 30 en 31 augustus en op 1 september toert Ken je buren van Middelburg (De Drvkkerij) via Amsterdam (Manuscripta, tijdens de Uitmarkt) naar Rotterdam (Boekhandel Polare). Op 6 en 7 september houdt Ken je buren halt in Vlaanderen in de boekhandels Passa Porta (Brussel), het Poëziecentrum (Gent) en De Groene Waterman (Antwerpen). Ken je buren sluit af met een middagprogramma tijdens de Antwerpse Boekenbeurs.

    • Roderick Nieuwenhuis