Free Record Shop alsnog gered

ProCures, de Bussumse investeringsmaatschappij, neemt tóch de failliete muziekwinkelketen Free Record Shop over. In Nederland blijven slechts dertig tot veertig winkels (van de 141) bestaan. De zeventig filialen van de muziekwinkelketen in België blijven open.

Dat hebben de curatoren gistermiddag bekendgemaakt. Oprichter Hans Breukhoven blijft voor een nog onbekend percentage aandeelhouder van Free Record Shop.

Nadat de rechter de keten eind mei failliet had verklaard, duurde het weken voor het tot een akkoord over een doorstart kwam. ProCures, dat eerder boekhandels Selexyz en De Slegte (nu: Polare) van een faillissement redde, trok zich in juni nog terug van overname na onenigheid met de curatoren.

Het akkoord staat in grote lijnen. De afgelopen dagen is druk onderhandeld over de details, laat een woordvoerder van ProCures weten. Die gesprekken lopen nog. Hoeveel Nederlandse winkels precies openblijven, en hoeveel personeel zijn baan behoudt, is nog onbekend.

Wellicht krijgt de doorstart nog een juridisch staartje. Overnamekandidaat Martijn Rozenboom kondigt juridische stappen aan, meldde Het Financieele Dagblad vanochtend. Rozenboom treedt op namens een groep investeerders. Hij beweert vorige week al een overeenkomst te hebben gesloten met de curatoren, maar enkele dagen later van bieding te zijn uitgesloten.