Ding // Notulen kloppen altijd

Microcone, dev-audio.com, 360 euro ****

Altijd gedoe met die vergaderingen. Wie heeft nu wat gezegd en kloppen die notulen wel? Hoe belangrijker de beslissingen, hoe groter de noodzaak van goede notulen. Met de Microcone hoeft de notulist van dienst niet langer als een malle te pennen. De hele vergadering wordt opgenomen en iedere spreker (maximaal zes) zit op een apart spoor waarbij achtergrondgeluiden worden weggefilterd. Als er eentje dus een kwartier doorratelt over een eeuwig stokpaardje is dat makkelijk te negeren. De Microcone is daarnaast goed te gebruiken als apparaat voor conference calls via Skype. Op je computer kun je zien wie er aan het praten is. Probleem is wel dat de Microcone een klein fortuin kost, vooral handig voor bedrijven met een flink budget. Anders wordt het ouderwets meeschrijven voor de secretaresse.

    • Alex van der Hulst