Deze aanklacht tegen The Daily Mail is NSFW

Screenshot Youtube.com

Wat doe je als muzikante als je in The Daily Mail wordt neergesabeld vanwege een nipple slip? Dan schrijf je natuurlijk een scherpzinnige aanklacht als respons, zoals de Amerikaanse zangeres Amanda Palmer deed.

Dit is de kwestie

De 37-jarige Palmer, die bekend werd als zangeres van de band The Dresden Dolls, trad onlangs op het Britse festival Glastonbury op. Daar hupste ze dermate wild op het podium dat één van haar borsten “wist te ontsnappen“, aldus The Daily Mail. De krant noemde het kledingakkefietje “gênant”.

Dit is hoe Amanda reageerde

Amanda is zelf de beroerdste niet als het gaat over ontkleed optreden, zo zingt ze in het liedje dat ze schreef als antwoord op het artikel. Om haar argument kracht bij te zetten deed ze dat dan ook vorige week vrijdag bij een optreden in Londen, toen ze haar muzikale aanklacht tegen het artikel ten gehore bracht.

Een kleine waarschuwing is geboden: deze video is misschien niet geschikt om te kijken op je werk.

Scherpe teksten

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om Palmers lijf. En passant zingt Palmer ook nog even over de manier waarop vrouwen in de tabloids worden afgebeeld. Ze noemt de makers van de krant een “mysogynist pile of twats”:

“Dear Daily Mail,
It’s so sad what you tabloids are doing
Your focus on debasing women’s appearances ruins our species of humans

[...]

And though there be millions of people who’ll accept the cultural bar where you have it at
There are plenty of others who’re perfectly willing to see breasts in their natural habitat.”

Lees hier de volledige songtekst van ‘Dear Daily Mail’.

Een paar jaar geleden schreef Thom Yorke, frontman van Radiohead en nu Atoms for Peace, ook al een lied over The Daily Mail (volledige tekst), waarin hij de krant belachelijk maakte:

    • Judith Laanen