De soep barst van de smaak

Sfeer

Aan de Marten Meesweg in Rotterdam staan veel bedrijfspanden leeg. Maar het pand van Eneco blijkt een baken van bedrijvigheid: werknemers lopen in en uit, en in de hagelwitte ontvangsthal ontvangen glimlachende receptionistes ons achter gezonde sta-bureaus. We passeren een espressobar, daarachter ligt de grote kantine. Het aanbod, van Hutten Catering, is ruim en ziet er goed uit. Ondanks het warme weer vallen we voor de Italiaanse tomatensoep, daarnaast nemen we een pita-achtig broodje met rosbief en truffelmayonaise, plus een glas bessensap. Wat een goed broodje blijkt dit, met erg lekkere verse kruiden erbij. En de soep barst van de smaak, iets wat je niet vaak meemaakt in een bedrijfskantine. Een heel fijne lunch dus. Het enige wat we missen, is een buitenruimte. Maar daar wordt aan gewerkt, vertelt hoofd hospitality Marcel Holtjes. Hij is altijd bezig met nieuwe projecten, van biologische ijsjes en fair trade paaseieren tot lunchconcerten.

Reacties

Klantenadviseur Peter: „Dit is toch top hier? Vooral de uitsmijter.” Zijn collega Robert voegt toe: „Een goede en diverse kantine. Maar als je na enen komt, is haast alles op, dat is minder. Wij werken in ploegen en kunnen vaak niet eerder lunchen.” Ook collega Daniël heeft een punt van kritiek: „De koude gerechten zijn heel goed, maar de warme gerechten vind ik flauw. Die kunnen beter.” Directiesecretaresse Jessica: „Ik heb net een broodje rosbief met truffelmayonaise op. Dat alleen al, dat je zoiets kan eten op je werk! Er is maar één ding dat hier wat mij betreft ontbreekt: fruitsalade. En de gefrituurde snacks mogen van mij weg. Uit zelfbescherming hoor; ik vind friet gewoon te lekker.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers