Buffet geeft internetles filantropie

Via internet leren hoe je geld weggeeft lijkt misschien een vreemd idee. Maar vanaf deze week geven de Amerikaanse investeerder Warren Buffet en zijn zus Doris Buffet les in filantropie.

De studenten hoeven er niet voor te betalen, want voor liefdadigheid is een flink bedrag beschikbaar uit het familiefonds van de Buffets.

Filantroop Warren Buffet doneerde in 2012 in totaal ongeveer 7,4 miljard dollar (5,8 miljard euro) aan goede doelen. Zijn oudere zus Doris heeft in haar leven ook al 150 miljoen dollar (ruim 116 miljoen euro) weggegeven.

De internetcursus ‘Giving With Purpose’ is gemodelleerd naar een bestaande cursus filantropie. In de Verenigde Staten wordt deze op een dertigtal universiteiten gegeven met gastlessen van ondere andere Warren en Doris Buffet.

Elke deelnemende klas krijgt 10.000 dollar (ongeveer 7.700 euro), afkomstig van de Buffets. Het doel van de cursus is het geld zo efficiënt mogelijk te investeren in liefdadigheid.

De internetcursus zal volgens hetzelfde principe werken, met inbegrip van de bekende gastsprekers. De hoogte van het vrijgemaakte geld uit de financiële holding van de Buffets is afhankelijk van het aantal ingeschreven studenten. Tot nu toe hebben zich 4.000 studenten aangemeld voor het lessenpakket.

    • Piet van de Velde