Boek // Succes niet verzekerd

Maak werk van je droom, Mark Schalekamp, 15 euro ****

Samen met het zoeken naar ‘een nieuwe uitdaging’ hoort het ‘volgen van je droom’ tot de grootste carrièreclichés. Opgepast dus met dergelijke boeken. En toch heeft Mark Schalekamp een originele manier gevonden om over het onderwerp te schrijven. Hij schrijft eerlijk en grappig over zichzelf en zijn twaalf ambachten en dertien ongelukken. Nou ja, ongelukken... Werken in loondienst was een kleine ramp, maar als ondernemer heeft hij goed geboerd en zelfs als romanschrijver was hij succesvol. Hij heeft zijn droom nagejaagd. En met succes. Hij beschrijft stap voor stap hoe je dat doet. Het grootste probleem is dat niet iedereen het lef of de schwung van Schalekamp heeft. Wie nog een zetje nodig heeft, moet dit boek lezen.