Zweten voor een gladiool

WANDELEN // DE VIERDAAGSE LOPEN IN NIJMEGEN VANAF VANDAAG In en rondom Nijmegen, kijk op vierdaagse.com

De laatste weersvoorspellingen zullen lopers van de Nijmeegse Vierdaagse blij maken. 23 tot 26 graden: het perfecte wandelweer. Niet bloedverziekend heet, maar warm genoeg om in een T-shirtje rond te lopen. Op de Vierdaagse, die vandaag begint, komen jaarlijks zo’n 2,1 miljoen bezoekers af. Deelnemers lopen vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer, maar je kunt ook gaan kijken langs de route. In Nijmegen is van alles te doen rondom de wandeltocht. Op de website vierdaagsefeesten.nl zie je een overzicht van optredens en exposities die er in de stad plaatsvinden. Een van de hoogtepunten: het moment waarop de uitgeputte wandelaars vrijdag Nijmegen voor de laatste keer binnenkomen. Dit vindt plaats op de St. Annastraat, die speciaal voor de Vierdaagse is omgedoopt tot de ‘Via Gladiola’, omdat de wandelaars dan worden onthaald met gladiolen.