Van Poppel junior thuis, tot onvrede van senior

„Dat is zijn mening, de mijne is dat uit de Tour stappen goed is”, zei Danny van Poppel gisteren bij de NOS over het feit dat zijn vader en ploegleider Jean-Paul van Poppel het niet eens is met het besluit om vandaag niet meer van start te gaan.

De voormalige topsprinter die in de jaren 80 en 90 in totaal negen Touretappes won, vindt dat zijn zoon fit genoeg is om Parijs te halen. De overige leden van de ploegleiding en de renner zelf besloten anders. „Misschien is er wel een beetje op me ingepraat”, zei Danny vanmorgen in het AD.

Aart Vierhouten, de andere ploegleider van Vacansoleil, vindt het verstandig om Van Poppel uit de Tour te halen. „Hij was hier om te leren en dat heeft hij nu meer dan voldoende gedaan. Hij is in staat om Parijs te halen. Maar er komen nog zware etappes aan en daarom nemen we hem in bescherming”, luidt de toelichting van Vierhouten op de website van de ploeg.

Danny van Poppel (19) was de jongste naoorlogse renner in de Tour. Zijn beste prestatie leverde hij op Corsica in de eerste etappe naar Bastia, waar hij achter de Duitster Marcel Kittel en de Noor Alexander Kristoff naar de derde plaats sprintte. Danny van Poppel is de eerste Nederlander die dit jaar de Tour vroegtijdig verlaat. Zijn broer Boy (25) blijft (vooralsnog) in de koers.