Rustig zomerweer

Het zomerweer houdt stand en het blijft voorlopig droog. De eerstvolgende neerslag van betekenis wordt pas tegen het einde van de volgende week verwacht.

Dinsdagavond verloopt warm, met in de lucht veel sluierbewolking. Rond zonsondergang is het in het binnenland nog een graad of 20 en de temperatuur daalt in de late nacht naar 12 tot 15 graden. In Zeeland houdt het omringende water de temperaturen iets boven de 15 graden.

Het hogedrukgebied dat al dagen bepalend is voor het weer boven Nederland blijft zijn invloed uitoefenen, waardoor het uitermate kalm blijft. Ook woensdag zal er nog geruime tijd sluierbewolking (cirrus) boven ons land hangen. Het warmt geleidelijk op naar 20 tot 23 graden aan zee en 24 tot 28 graden in het binnenland.

Donderdag verandert er weinig in deze weersomstandigheden. De hoeveelheid hoge bewolking neemt evenwel sterk af en heel geleidelijk steekt er een matige, noordelijke bries op.

Die wind kennen we nog van de afgelopen weken, toen er vanaf de Noordzee vele wolkenvelden over Nederland schoven. Vanaf vrijdag lijkt dat proces weer in gang gezet te worden. Eerst zijn het alleen de noordelijke provincies die veel bewolking krijgen, vanaf zaterdag ook het zuiden. Misschien valt er een beetje motregen uit, maar bovenal doet de temperatuur aan het eind van de week weer een paar stappen terug.