Ruim honderd filialen van Free Record Shop dicht

Foto ANP / Evert Elzinga

Investeringsmaatschappij ProCures neemt in Nederland dertig à veertig filialen van Free Record Shop over. Dit betekent dat zo’n honderd winkels zullen sluiten. In België zal ProCures alle zeventig winkels van het failliete Free Record Shop overnemen.

De curatoren van de Free Record Shop hebben hierover vandaag een akkoord op hoofdlijnen bereikt met ProCures.

Voor het faillissement had Free Record Shop 141 winkels in Nederland. Een paar weken terug werd al besloten dat er daarvan hoe dan ook 31 dicht zouden gaan. Daar komen nu dus nog zeventig tot tachtig sluitingen bij.

Hoeveel banen er bij de sluiting van de ruim honderd winkels verloren zullen gaan, kan ProCures nog niet zeggen. In totaal werkten er 755 mensen bij de Free Record Shop. De winkelketen van Hans Breukhoven raakte de laatste jaren in problemen door de instorting van de cd-markt.

    • Niels Posthumus