Politie versus wild zwijn in Praag - een lange en wilde achtervolging

Politieagenten achtervolgen natuurlijk met enige regelmaat criminelen en verkeersovertreders in de stad. Maar niet vaak is de lastpost een wild zwijn. Wel in Praag gisteren. Het dier kwam ver, maar liep zichzelf uiteindelijk toch vast. Bewakingscamera’s in de stad registreerden de achtervolging.

Nadat het wild zwijn de halve stad door was gerend, raakte het uiteindelijk verstrikt in een metalen hek dat de politieagenten als val hadden geplaatst. Een worsteling volgde, waarna het wild zwijn zich gewonnen moest gegeven.

Het dier was de hoofdstad van Tsjechië binnengekomen door vanuit een natuurgebied een rivier over te zwemmen. Daarna verkende het dus de binnenstad. Bij de achtervolging raakte één politieagent lichtgewond.

    • Niels Posthumus