Kortkolom sport

Verdachte Turk Sayar op dope (epo) betrapt

Amsterdam. De Turkse renner Mustafa Sayar is in maart in de Ronde van Algerije betrapt op het gebruik van epo. Dat meldde de internationale wielerunie UCI gisteren. In april won Sayar op indrukwekkende wijze de Ronde van Turkije. Sayar reed zo veel harder dan zijn collega-wielrenners, dat hij al snel verdacht werd van het gebruik van verboden middelen. „Ik ben nog nooit in mijn leven zo boos geweest over het resultaat van iemand anders”, liet Marcel Kittel van Argos-Shimano weten nadat Sayar de zesde etappe op zijn naam had geschreven. Sayar komt uit voor de Turkse ploeg Torku Seker Spor, waarvoor vorig jaar de Bulgaar Ivaïlo Gabrovski de Ronde van Turkije won. Niet veel later bleek hij daarbij doping te hebben gebruikt. In afwachting op zijn contra-expertise is de 24-jarige Turk voorlopig geschorst. (NRC)

‘Lieuwe Westra dicht bij overstap Astana’

Amsterdam. De kans is groot dat wielrenner Lieuwe Westra zijn carrière vervolgt bij Astana. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, zegt zaakwaarnemer André Boskamp vandaag in de Leeuwarder Courant. Voor de Nederlands kampioen tijdrijden zou een tweejarig contract klaarliggen. Westra rijdt sinds 2009 voor Vacansoleil. De toekomst van die ploeg is echter onzeker, nu de formatie nog op zoek is naar een nieuwe sponsor voor volgend seizoen. (Novum)

Europcar blijft nog twee jaar sponsor

Amsterdam. Europcar blijft de komende twee jaar sponsor van de gelijknamige Franse wielerploeg. Dat heeft ploegleider Jean-René Bernaudeau gisteren op de tweede rustdag van de Tour bekendgemaakt. Het contract tussen de ploeg en de sponsor liep dit jaar ten einde. Europcar is al drie jaar actief in het peloton. Voor de ploeg in het groene shirt rijden onder anderen de Franse renners Thomas Voeckler en Pierre Rolland. (Novum)