Kortkolom sport

Franse vrouwen naar laatste 8 EK voetbal

Gotenburg. De Franse vrouwen hebben zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinale van het EK vrouwen in Zweden. De Françaises wonnen met 1-0 van Spanje. Les Bleus zijn na twee duels nog ongeslagen in poule C. De Spaanse vrouwen behouden drie punten. Doordat Engeland en Rusland met 1-1 gelijkspeelden en beide één punt hebben, is Spanje nog volop in de race. De nummers één en twee van de drie poules en de twee beste nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales. Spanje stuit donderdag op Rusland, Frankrijk op Engeland. Nederland speelt morgenavond zijn laatste groepsduel tegen IJsland en moet winnen om in aanmerking te komen voor een plaats bij de laatste acht. (NRC)

Douglas van Twente naar Dinamo Moskou

Amsterdam. De Braziliaanse voetballer Douglas zet zijn loopbaan voort bij Dinamo Moskou. De verdediger van FC Twente verhuist transfervrij naar Rusland, meldde de NOS gisteren. De 25-jarige Douglas speelde zes seizoenen voor Twente. Zijn grootste succes in Enschede beleefde Douglas in 2010 met het behalen van de landstitel. Hij won ook de KNVB-beker en twee keer de Supercup. In 2011 kreeg de geboren Braziliaan een Nederlands paspoort en vanaf september 2012 mag hij voor Oranje uitkomen. Vorig jaar oktober werd hij een keer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar hij kwam niet in actie. Douglas wordt in Moskou ploeggenoot van Otman Bakkal, die vorige zomer van Feyenoord overkwam. (Novum)

Huurling Fernandez van Feyenoord bij PEC

Amsterdam. Voetballer Guyon Fernandez speelt komend seizoen voor PEC Zwolle. De 27-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Feyenoord. Dat bevestigde technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp gisteren in regionale krant De Stentor. De geboren Hagenaar kwam vorig seizoen slechts negen keer in actie voor Feyenoord. Hij heeft nog een contract tot medio 2014 in Rotterdam. Fernandez speelde eerder voor ADO Den Haag en Excelsior. (Novum)

Tennisster Rus wint na elf maanden partij

Bad Gastein. Arantxa Rus heeft gisteren haar eerste tenniszege van het kalenderjaarjaar in een WTA-toernooi behaald. Ze won in het Oostenrijkse Bad Gastein met 7-5, 5-7 en 6-4 van de Spaanse Maria-Teresa Torro-Flor. Rus voorkwam hiermee dat ze een negatief record, dat ze deelde met de Amerikaanse Sandy Collins, alleen in handen zou krijgen. De Nederlandse verloor sinds haar uitschakeling vorig jaar augustus in Dallas in totaal zeventien WTA-partijen op rij en evenaarde het Collins’ record uit 1987. (Novum)

WK judo onzeker na knieblessure Polling

Amsterdam. Judoka Kim Polling heeft tijdens een trainingskamp in Spanje een scheurtje opgelopen in de binnenste knieband. Hierdoor is het onzeker of de nummer een van de wereld in de klasse tot 70 kilogram kan deelnemen aan de wereldkampioenschappen, eind augustus in Rio de Janeiro. (NRC)