Kevin Strootman van PSV naar AS Roma - Cavani voor 64 miljoen naar PSG

Kevin Strootman tijdens een training van Jong Oranje. ANP / Koen van Weel

Kevin Strootman vertrekt definitief bij PSV. Hij gaat komend seizoen voetballen voor het Italiaanse AS Roma. PSV bereikte vandaag een definitief akkoord met de Italianen over de middenvelder, vice-aanvoerder in Oranje. Dat meldt PSV op de eigen website en op Twitter.

Twitter avatar PSV PSV PSV en AS Roma hebben een definitieve overeenkomst over de transfer van Kevin Strootman. Dat meldt technisch manager Marcel Brands. #psv

De 23-jarige Strootman is momenteel onderweg naar de Italiaanse hoofdstad voor zijn medische keuring, meldt PSV. Daarna zal hij er worden gepresenteerd.

De clubs kwamen vanmiddag tot overeenstemming over de transfer van Strootman, die sinds 2011 voor PSV speelde. De middenvelder kwam in dat jaar over van FC Utrecht. Bij PSV groeide Strootman uit tot vaste waarde in Oranje en vice-aanvoerder van het Nederlands elftal.

Na Dries Mertens (Napoli) is Strootman de tweede PSV’er die deze zomer een grote transfer maakt naar de Serie A. Technisch manager Marcel Brands van PSV zegt op de clubwebsite:

“Een niet tegen te houden transfer, voor één van de grootste bedragen in de historie van PSV. Maar ook een groot sportief verlies.”

Naar verluidt is er ongeveer 20 miljoen euro gemoeid met de overgang van de Oranje-international.

Cavani voor 64 miljoen van Napoli naar Paris Saint-Germain

En er is meer groot transfernieuws. Paris Saint-Germain heeft zich namelijk vandaag versterkt met Edinson Cavani. De Uruguayaanse aanvaller wordt overgenomen van Napoli en tekent voor vijf seizoenen in Parijs. Cavani heeft de Franse kampioen naar verluidt 64 miljoen euro gekost.

De 26-jarige Cavani ontpopte zich bij Napoli tot een doelpuntenmachine. In drie seizoenen scoorde hij 78 keer in 104 wedstrijden in de Serie A. Eerder speelde hij in Italië vier seizoenen voor Palermo en kwam hij in zijn vaderland uit voor Danubio. In 54 interlands scoorde hij zeventien keer voor Uruguay.

    • Niels Posthumus