Glee-acteur overleed aan overdosis

Cory Monteith op een foto van vorig jaar. Foto Reuters / Gus Ruelas

Cory Monteith is overleden aan een overdosis heroïne en alcohol. De lijkschouwer in British Columbia heeft dat vandaag laten weten. Het lichaam van de 31-jarige Glee-acteur werd zaterdag op een hotelkamer gevonden. Gisteren werd de autopsie verricht.

Monteith werd gevonden in zijn kamer op de 21e verdieping van het Fairmont Pacific Rim Hotel in de stad. Hotelpersoneel vond hem nadat hij nog niet uitgecheckt was. Zijn doodsoorzaak was niet meteen duidelijk. De politie van Vancouver liet eerder al weten dat er geen sporen waren van een misdrijf.

De Canadees is vooral bekend van zijn rol als Finn Hudson in de televisieserie Glee. Hij had een relatie met collega Lea Michele. Monteith maakte er nooit een geheim van dat hij kampte met een drugsverslaving. Eerder dit jaar werd hij nog opgenomen in een afkickkliniek.

Monteith speelde de rol van Finn Hudson in de populaire serie Glee. De veelbekroonde serie is sinds 2009 op televisie. Zelf won hij in 2011 een Teen Choice Award voor beste acteur in een komedieserie. Zijn eerste televisierol had hij in de Amerikaanse dramaserie Kyle XY. Ook speelde hij in de film Final Destination 3. Hij is in Canada geboren maar woonde de laatste jaren in Los Angeles.

    • Niels Posthumus