Er gebeurt altijd wel iets in Gap

Laurens ten Dam verspeelde een minuut op zijn concurrenten in het algemeen klassement. Hij vertelde na de etappe de laatste col misschien toch wat te hebben onderschat, ook werd hij verrast door de explosieve demarrage van de Katusha-renners.

Laurens ten Dam Foto ANP / Bas Czerwinski

Laurens ten Dam van Belkin houdt iedere rit in de Tour de France bij op Strava. Op nrc.nl geeft hij dagelijks een reactie op zijn gereden koers.

[strava]http://app.strava.com/activities/67542032[/strava]

Laurens ten Dam verspeelde een minuut op zijn concurrenten in het algemeen klassement. Hij vertelde na de etappe de laatste col misschien toch wat te hebben onderschat, ook werd hij verrast door de explosieve demarrage van de Katusha-renners. Hij kon geen reactie geven op zijn Strava-gegevens.

Laurens ten Dam (1980) rijdt voor team Belkin (hij begon dit jaar als meesterknecht voor Bauke Mollema, maar mag nu voor zijn eigen klassement gaan), woont in Maastricht en is de trotse eigenaar van een Chevy-bus. Hij probeert iedere dag zijn rit op Strava te zetten. Soms lukt dat niet, als er bijvoorbeeld geen internet is in het hotel. Dan zullen de gegevens van de rit zodra die beschikbaar zijn met terugwerkende kracht op nrc.nl worden geplaatst, eventueel zonder reactie.

Strava
Met Strava wordt, met behulp van een GPS-apparaat, de snelheid en locatie van de renner bijgehouden. Deze informatie wordt vervolgens op een kaart gezet samen met belangrijke informatie zoals snelheid en hoogte. Daarmee kan de inspanning van de renner worden benaderd. Benaderd, omdat ook andere factoren zoals wind en juist afscherming in het peloton bepalend zijn voor de werkelijke inspanning.

    • Alex van der Hulst