Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

De geduldige pers maakt het zich gemakkelijk, wachtend op de Royal baby

Kate Middleton kan ieder moment bevallen volgens de berekeningen, en daar zijn de Britse en internationale media zich terdege van bewust. Journalisten staan al dagen, compleet met gereserveerde stukjes stoep en ladders, klaar bij de ingang van het Saint Mary's ziekenhuis in Londen, waar momenteel Kate noch William gesignaleerd zijn. Op zeer korte termijn wordt nog geen bevalling verwacht, maar je weet maar nooit. Ondertussen wordt er in Londen massaal gewed op voornamen, zowel jongens-als meisjesnamen, want het koninklijk echtpaar zegt ook nog niet te weten welk geslacht de baby heeft.
Een fan van het Britse Koningshuis zit er klaar voor bij het Saint Mary's ziekenhuis in Londen, waar Kate zal bevallen, maar nog niet is gesignaleerd.
AFP / Justin Tallis
Een journalist markeert een plekje voor de deur van het ziekenhuis om het moment suprême vooraan te kunnen staan.
Reuters / Stefan Wermuth
Voor de deur barst het eveneens met ladders, voor een beter zicht als de baby eenmaal aan de wereld wordt getoond.
Reuters / Stefan Wermuth
Een vertegenwoordiger van een gokbedrijf staat naast een bord met voornamen waarop gewed wordt, een lucratieve business momenteel in Groot-Brittannië.
AP / Matt Dunham
Een schilder toont zijn portretten van Queen Elizabeth II (rechts) en Catherine, Hertogin van Cambridge, oftewel Kate, de aanstaande moeder.
AFP / Carl Court
Een agent praat met vertegenwoordigers van een bedrijfje waar je je geld kunt zetten op een naam van het nieuwste lid van de Britse koninklijke familie.
Foto AP / Matt Dunham
Stilte voor de storm onder Britse media.
AP / Lefteris Pitarakis
Margaret Tyler, een beroemde 'Royalist' laat zich vastleggen nu het geslacht van de aanstaande troonopvolger nog onbekend is.
Foto Reuters / Olivia Harris
Een Amerikaanse journaliste kiest babykleding om voor de camera te laten zien, ook zonder geboorte moet er verslag worden gedaan van de ontwikkelingen in Londen.
Reuters / Olivia Harris
Reuters / Olivia Harris
De media genieten nog even van de zon en de rust in Londen.
Foto Reuters / Olivia Harris
Toeristen poseren voor het ziekenhuis waar Kate zich bevindt.
Foto AP / Lefteris Pitarakis
Een look-a-like van Prince Harry neemt deel aan een publiciteitsstunt.
Reuters / Stefan Wermuth
Foto Reuters / Stefan Wermuth
De klok buiten het ziekenhuis toont de tijd dat Kate is uitgerekend, dat was afgelopen weekend.
Foto Reuters / Olivia Harris