A2 richting Den Bosch weer open - geen problemen ochtendspits

Op de snelweg A2 bij Kerkdriel in Gelderland kwamen gisteren twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. Het herstel van het wegdek duurt langer dan aanvankelijk werd verwacht. Foto ANP / Levin den Boer

Het volledig vrijgeven van de A2 van Utrecht richting Den Bosch leek langer op zich te laten wachten doordat het asfalt moest uitharden. Maar ondertussen is de weg weer vrijgegeven.

Eerder vanavond was het nog onduidelijk wanneer de twee overgebleven rijstroken zouden worden vrijgegeven. Rijkswaterstaat meldde toen:

“We verwachten dat dat wel voor de ochtendspits gebeurt, maar het uitharden laat zich niet dwingen.”

Aan het asfalt en de geleiderail moest een spoedreparatie worden uitgevoerd na een dodelijk ongeval dinsdagochtend. Zowel het asfalt als de geleiderail was over enkele tientallen meters beschadigd.

Aanvankelijk werd verwacht dat de weg rond 20.00 uur zou worden vrijgegeven. Dat werd een paar uur later. De rijbaan richting Utrecht was ook afgesloten na het ongeluk, maar daar waren alle drie de rijstroken al eerder weer beschikbaar.

Bij het ongeval op de A2 bij Kerkdriel kwam dinsdagochtend een 62-jarige man uit Schijndel om het leven. Een vrachtwagen met aanhanger met daarop twee containers die uit de richting Den Bosch kwam was door de middenberm geschoten. De vrachtwagen kantelde en een container schoof de rijbaan op. De 62-jarige man zat in een bestelbusje achter het stuur en reed in volle vaart tegen de container aan. De chauffeur van de vrachtwagen raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht. (Novum)