vakantie in eigen land 1 zomercursus Schrijftechniek

Fotografe Cindy Heijnen bezoekt zomerkampen en -cursussen in Nederland.

Cursus thriller schrijven, De Betuwe, Achterpagina Vakantie voor thuisblijvers

‘Je hebt stilte nodig om de inspiratie te kunnen laten binnenkomen”, vertelt thrillerschrijfster en schrijfdocent Marelle Boersma over haar schrijfweekenden in afgelegen boerderijen in de Betuwe of Budel. Drie dagen lang zonderen een zevental aspirant-schrijvers zich daar af van het dagelijkse leven.

Ze volgen na het gezamenlijk ontbijt een training schrijftechniek. Vervolgens passen ze deze technieken in de woon-, eet- of slaapvertrekken of - bij goed weer - in de tuin toe op een eigen manuscript. Naast geworsteld met woorden, wordt er gewandeld, gekookt en vooral veel gepraat, over schrijven. Boersma: „Het is fijn om tijdens de afwas bijvoorbeeld te praten over waar je tegen aanloopt.” Dat ervoer Debby Wagenaar, een ergotherapeut die vaker schrijfcursussen volgt. „Je zit met vijf vreemden in een boerderij maar deelt één passie. ’s Avonds lezen we elkaars teksten voor en geven feedback.” Non-stop met schrijven bezig zijn is vermoeiend. Voor deelnemer en docent. Boersma: „Tijdens zo’n weekend word ik leeggezogen, ik heb alle informatie, dus beantwoord van ’s morgens tot ’s avonds vragen.”

3-daags schrijfweekend in Brabant, 2 t/m 5 aug. € 295 (Incl. verblijf, excl. eten) lnl: marelleboersma.nl

    • Cindy Heijnen