Samsom twittert nog door

Voor PvdA-leider Diederik Samsom is het nog altijd geen reces. „Samsom staat op nivelleren”, stond afgelopen zaterdag groot op de voorpagina van De Telegraaf. Het gevolg: tot gisteravond laat was Samsom op Twitter bezig met het beantwoorden van talloze vragen en verwijten. Want zo gaat de hyperactieve PvdA-leider nu eenmaal te werk. Zelf antwoorden, én onmiddellijk én met de kracht van een bulldozer.

Het was uit de mond van de PvdA-leider een vrij onschuldige en zeker geen verrassende opmerking tegenover de interviewers van De Telegraaf. „Juist in crisistijd wil ik ervoor zorgen dat mensen met de laagste inkomens niet de dupe worden! Juist in crisistijd. Dat is toch niet gek.”

Het nieuws voor De Telegraaf was dat Samsom aan de afspraken uit het regeerakkoord over de inkomensverdeling wilde vasthouden, ondanks de negatieve effecten op de werkgelegenheid. Het leidde bij Samsom tot een ontploffende mail- en Twitterbox. Samsom antwoordde dat het in de modellen van het Centraal Planbureau pas gaat om effecten in 2035.