Paris as it is in the movies

DOEN// APP CINEMACITY CINEMACITY. ARTE. TV gratis

Parijs is een populaire plek voor filmscènes. Nu is er een app die het mogelijk maakt om – terwijl je daar loopt – de meest iconische filmscènes te bekijken, zoals Woody Allen’s Midnight in Paris of Martin Scorsese’s Hugo Cabret. Op de plattegrond bekijk je per locatie welke filmfragmenten zich precies op die plek afspeelden. Je kunt ook ‘cinewalks’ houden, een uitgestippelde wandeling door een buurt, begeleid door de filmclips die je wilt zien. Ben je aankomende tijd niet in Parijs? Op de website van Cinemacity is precies hetzelfde te zien als op de app. Cinemacity produceert ook eigen fictieve filmpjes die je kunt bekijken. Zelf een filmpje maken en uploaden kan ook, door deel te nemen aan Cinelab. Het is dan de bedoeling dat je op een beroemde locatie een scène naspeelt of er een parodie op bedenkt, en die instuurt. De app is gratis.