Op en top zomers

Zowel voor Nederland als voor de ons omringende landen geldt dat het voorlopig rustig en droog zomerweer blijft. Daarbij is het aandeel zonneschijn groot en zal het op veel dagen in het binnenland 25 graden of warmer zijn.

Ook de anders vaak wisselvallige vakantieregio's van West-Europa hebben baat bij het hogedrukgebied dat zich rondom de Britse eilanden op houdt. Niet alleen is het in Bretagne en Normandië vrij zonnig, ook in Engeland, Wales en Ierland wordt elke dag weer een forse hoeveelheid zonnestraling verwacht. Deze maandag is het in Engeland op veel plaatsen ruim 27 of 28 graden geworden.

In eigen land is het ook op en top zomers. Vanavond is het veelal zonovergoten, mogelijk met uitzondering van de noordkust, en kunnen we nog lang buiten vertoeven zonder jas of trui bij de hand te hebben. Uiteindelijk koelt het vannacht af naar 11 tot 13 graden.

Dinsdag beginnen we met zowel zonneschijn als met sluierwolken en laaghangende wolkenvelden. Die laaghangende bewolking lijkt vooralsnog vooral boven het noordoosten en oosten van het land aanwezig te zijn. Later op de ochtend wordt het overal weer vrij zonnig, met in het binnenland wederom stapelwolken. Het wordt zo'n 21 graden op de kust en 24 tot 27 graden elders.

Woensdag en donderdag zien er voornamelijk zonovergoten uit, waarbij het woensdag lokaal 28 graden kan worden.