NDSM-kraan gaat neer

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord wordt gerenoveerd en dus is zaterdag de allerlaatste editie van HENK op de Helling. Dit kleine festival biedt sinds 2010 een leuke mix van kunst en opvallend veel goede artiesten die live elektronische muziek maken (geen plaatjes draaien, maar ter plekke arrangeren). Dit jaar is er opvallend veel donkere techno. Van bijvoorbeeld Shed en het Moritz von Oswald trio. Verder Redshape, de man met het rode masker die vroeger veel Detroit-techno luisterde, maar nu met langgerektere soundscapes komt en Mike Dehnert, stevig techno maar toch gevarieerd. House is er ook van lokale bekenden San Proper en Awanto 3. Verder is er kunst in het thema ‘vervreemding’ en behoren een boottochtje en een tramtochtje tot de mogelijkheden. De dag na het festival wordt de NDSM-kraan neergehaald, iconisch voor deze locatie.