Minstens 28 doden bij aanslagen in Irak

Security forces inspect the scene of a car bomb attack in Basra, 340 miles (550 kilometers) southeast of Baghdad, Iraq, Sunday, July 14, 2013. A wave of explosions tore through overwhelmingly Shiite cities south of Baghdad shortly before the Muslim faithful broke their Ramadan fasts, killing tens of people and wounding dozens, according to officials. The bombings are part of a sudden surge of violence that has brought Iraq to the brink of all-out sectarian conflict. (AP Photo/ Nabil al-Jurani) AP

Bomexplosies

Een reeks bomaanslagen in drie Iraakse steden ten zuiden van Bagdad heeft gisteren aan zeker 28 mensen het leven gekost. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. Alle bommen gingen af even voor de iftarmaaltijd, die elke dag tijdens de ramadan het einde van de vastenperiode inluidt.