Kortkolom sport

Schaars en Arias van Sporting naar PSV

Amsterdam. PSV heeft zich versterkt met Stijn Schaars. De 29-jarige middenvelder komt over van Sporting Portugal en tekent een contract voor drie jaar bij PSV. Schaars voetbalde in Nederland eerder voor Vitesse en AZ. Met Schaars komt ook de Colombiaanse verdediger Santiago Arias van Sporting over. Ook de komst van verdediger Jeffrey Bruma naar PSV is nu zeker. Hij had eerder een akkoord met PSV, maar moest na twijfels over het functioneren van zijn hart een (geslaagde) herkeuring ondergaan. Bruma komt van Chelsea over. PSV heeft deze zomer al zes nieuwe spelers aangetrokken. Eerder tekenden Florian Jozefzoon, Adam Maher en Karim Rekik een contract bij de club. (NRC)

Thiago voor 25 mln van Barça naar Bayern

Amsterdam. Thiago Alcantara gaat van Barcelona naar Bayern München. Bayern betaalt 25 miljoen euro voor de Spaanse middenvelder, die uitblonk op het afgelopen jeugd EK in Israël. Thiago was een van de grootste talenten van Barcelona, maar wist geen basisplaats te bemachtigen. Bij Bayern wordt hij herenigd met voormalig Barcelona-coach Josep Guardiola. (NRC)

Twee keer brons voor roeiploeg op Rotsee

Amsterdam. De roeiers van de lichte vier-zonder-stuurman en de Holland Acht hebben dit weekend tijdens de wereldbekerwedstrijd op de Rotsee in het Zwitserse Luzern een bronzen medaille gewonnen. (NRC)

Twaalfde zege op rij voor crosser Herlings

Amsterdam. Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft ook de twaalfde grandprix van het seizoen gewonnen. Tijdens de Grote Prijs van Finland was de Nederlander beide manches van de MX2 klassse de sterkste. (NRC)

Nederlandse vrouwen winnen EK softbal

Amsterdam. Nederland is voor de derde keer op rij Europees kampioen softbal geworden. In de finale was de nationale ploeg met 3-0 te sterk voor de vrouwen uit Italië. (NRC)