Kortkolom Sport

Veteraan Petacchi (39) naar ploeg QuickStep

Amsterdam. Omega Pharma-QuickStep gaat zich versterken met Alessandro Petacchi en waarschijnlijk ook Rigoberto Uran. Dat maakte teammanager Patrick Lefevere zaterdagavond bekend in het Belgische televisieprogramma Vive le vélo. Petacchi (39) heeft een contract voor veertien maanden getekend, dat per 1 augustus ingaat, vertelde Lefevere. „En met Rigoberto Uran heb ik een verbaal akkoord.” De Italiaanse sprinter Petacchi liet in maart zijn contract ontbinden bij Lampre, maar liet toen al weten mogelijk in een andere rol terug te keren. Hij krijgt bij QuickStep een dienende rol onder Mark Cavendish. In de Colombiaan Uran, die nu nog onder contract staat bij Team Sky, ziet de Belgische wielerploeg een man voor het klassement. (Novum)

Sponsor Contador: Froome is verdacht

Mont Ventoux. Oleg Tinkov, de Russische co-sponsor van de ploeg van Alberto Contador, uitte gisteren op Twitter zijn twijfels over de prestatie van Chris Froome. „Lance Armstrong was in zijn tijd net zo dominant als Froome. Later zag ik hem huilen bij Oprah. Ik ben te volwassen om in sprookjes te geloven”, twitterde hij. Even later nuanceerde Tinkov zijn beschuldigingen. „Ik heb nooit gezegd dat Froome doping gebruikt, alleen dat hij verdacht superieur is.” (NRC)

Greg LeMond: stop met dopingverhalen

Mont Ventoux. Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond baalt van de speculaties over dopegebruik van Chris Froome. „Ik wil graag geloven wat ik zie. Spectaculaire prestaties zijn mogelijk zonder doping”, zei LeMond tegen de Franse website RMC Sport. „Mensen kijken nu naar wattages en VO2max. Maar je kunt daar geen dopinggebruik uit opmaken.” (NRC)

Lance Armstrong waarschuwt Froome

Mont Ventoux. Lance Armstrong waarschuwde Chris Froome gisteren geen cadeautjes te geven in de etappe naar de Mont Ventoux. Armstrong gaf zelf in 2000 de zege op die berg opzichtig aan zijn medevluchter Marco Pantani weg. Achteraf vertelde Armstrong spijt te hebben dat hij nooit op de Mont Ventoux had gewonnen. (NRC)