kort

Norway's Solveig Gulbrandsen, left, vies with Netherland's Lieke Martens during the Women's EURO 2013 group B soccer match between Norway and the Netherlands in Kalmar, Sweden, Sunday, July 14, 2013. (AP Photo/Scanpix Sweden, Patric Soderstrom) SWEDEN OUT AP

EK voetbal

Nederland verliest van Noorwegen

Amsterdam. - De Nederlandse voetbalsters hebben de tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap in Zweden verloren van Noorwegen. In Kalmar werd het 1-0 voor de Noren. Nederland begon aardig aan de wedstrijd, maar werd in het begin van de tweede helft overlopen door de Noorse vrouwen. Toen viel ook het enige doelpunt, van Solveig Gulbrandsen. In de slotfase kreeg Nederland nog wel een aantal kansen, onder andere via Renée Slegers en Anouk Hoogendijk, die op de lat kopte, maar gescoord werd er niet meer. Woensdag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen IJsland. Om zeker te zijn van de kwartfinales moet de ploeg die wedstrijd winnen. NRC

Softbal

Nederlandse vrouwen winnen weer EK

Amsterdam. - De Nederlandse softbalsters hebben zaterdag in Praag voor de negende keer de Europese titel gewonnen. Nederland versloeg in de finale negenvoudig Europees kampioen Italië met 3-0. De ploeg kwam in de tweede slagbeurt op voorsprong, mede dankzij een driehonkslag van Saskia Kosterink. In de vierde inning werd de voorsprong vergroot tot 3-0 en dat bleek voldoende voor de zege. De Italianen konden er weinig tegenover stellen en reikten nooit verder dan het tweede honk. NRC

Transfer

Stijn Schaars van Sporting naar PSV

Amsterdam. - PSV heeft zich versterkt met Stijn Schaars. De 29-jarige middenvelder/verdediger komt over van Sporting Portugal en tekent een contract voor drie jaar bij PSV. Schaars speelde in Nederland eerder voor Vitesse en AZ. Met Schaars komt ook de Colombiaanse verdediger Santiago Arias over van Sporting Portugal. Ook de komst van verdediger Jeffrey Bruma is door PSV bevestigd. Hij had al eerder een akkoord met PSV, maar moest nog medisch gekeurd worden. Hij komt over van Chelsea. PSV heeft deze zomer al zes nieuwe spelers aangetrokken. Eerder tekenden Florian Jozefzoon, Adam Maher en Karim Rekik een contract bij de club. NRC