Kickbokser dood gevonden in Veghel

Een dode man die zaterdagochtend werd aangetroffen in zijn auto voor zijn huis in Veghel is kickbokser Volkan Düzgün (26). Hij is doodgeschoten. Düzgün was verdachte in de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart, eind vorig jaar.

De technische recherche is nog bezig met onderzoek naar de dood van de kickbokser. Ook zoekt de politie in de omgeving naar sporen en worden buurtbewoners ondervraagd. Er waren geen ooggetuigen van het incident.

Bij de schietpartij in Zijtaart werd een kickbokspromotor doodgeschoten. De 32-jarige Siamak S. is vorige maand tot zestien jaar cel veroordeeld. Het Openbaar Ministerie (OM) is tegen de uitspraak in beroep gegaan. S. is veroordeeld voor doodslag, terwijl het OM een hogere straf had geëist voor moord. Ook S. zelf is in beroep gegaan tegen zijn veroordeling.

Vrienden en familie van de doodgeschoten Youssef Sabbahi zijn er steeds van uitgegaan dat Volkan Düzgün opdracht had gegeven voor de moord op de kickbokspromotor. Düzgün werd aangehouden na de schietpartij, maar een maand later wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Siamak S. heeft de doodslag bekend, maar heeft ontkend in opdracht te hebben gehandeld. Tijdens de rechtszaak tegen hem was Volkan Düzgün op de publieke tribune aanwezig. Dat werd door vrienden en familie van Sabbahi als provocatie ervaren. Er was in de rechtbank veel politie om te zorgen dat de groepen elkaar niet zouden treffen.

Het OM vindt dat bewezen kan worden dat Siamak S. met voorbedachten rade heeft geschoten – waarmee het om moord zou gaan. Op de plaats waar S. eerst zat tijdens het kickboksgala in Zijtaart, zijn twee ongebruikte patronen gevonden. Dat duidt er volgens justitie op dat hij de gedachte om te schieten al had, voordat hij naar de plek ging waar hij op Sabbahi en diens broer schoot.