India: de 5.748 vermisten door de overstromingen zijn dood

Een foto die op 19 juni werd gemaakt van één van de weggespoelde dorpen in Uttarakhand. Foto Reuters

De Indiase autoriteiten gaan er niet van uit dat de 5.748 mensen die eind vorige maand vermist raakten bij de overstromingen nog in leven zijn. De procedures voor financiële compensatie aan de familieleden worden in gang gezet, meldt het hoofd van de provincie Uttarakhand.

“We gaan ervan uit dat ze dood zijn.”

Aanhoudende moessonregens zorgden eind vorige maand voor overstromingen en aardverschuivingen in Noord-India. Tientallen dorpen werden afgesloten van de buitenwereld en het slechte weer belemmerde de reddingsoperaties. Het dodental van de hevige moessonregens lag al boven de duizend.

De overstromingen in India in beeld

    • Lex Boon