Gevonden lichaam in Mali is ‘zeer waarschijnlijk’ van Franse zakenman

Een lichaam dat in het noorden van Mali is gevonden, is zeer waarschijnlijk van Philippe Verdon, een van de zes Franse gijzelaars die gevangen werden genomen door al-Qaeda’s Noord-Afrikaanse leger. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

De zakenman Philippe Verdon werd met een andere Fransman in november 2011 ontvoerd uit een hotel in de Noord-Malinese stad Hombori. Al in maart schreef een Noord-Afrikaanse tak van al-Qaeda op een website dat Verdon was onthoofd, als vergelding voor de Franse interventie in het land. Het ministerie kon dit toen echter niet bevestigen.

Het lichaam dat nu gevonden is, is “zeer waarschijnlijk” van Philippe Verdon, zo schrijft persbureau AP. Het ministerie zegt dat het nog bezig is met verdere identificatie. Een Frans radiostation meldde gisteravond dat DNA-onderzoek uitwees dat het lichaam van Verdon is.

Update 20.50: Frankrijk heeft zojuist definitief bevestigd dat het om Verdon gaat. Dat meldt persbureau AFP.

    • Mirjam Remie