Weer verdachte Ibn Ghaldoun vrij - nog maar een in voorarrest

De gymzaal van scholengemeenschap Ibn Ghaldoun Foto ANP/ Robin Utrecht

Een van de laatste twee verdachten die nog vastzaten in verband met de examendiefstal op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is vrijgelaten. Het gaat om een 19-jarige vrouw, die als een van de eersten werd aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan persbureau Novum.

De raadkamer van de rechtbank bepaalde dat de vrouw niet langer vast hoeft te zitten. Ze blijft wel verdachte in de zaak. Er zit nu alleen nog een 19-jarige man vast in verband met de zaak. Hij moet morgen voor de raadkamer verschijnen. De man zit al langer dan een maand vast. Volgens het OM heeft zijn advocaat een schorsingsverzoek ingediend. De verwachting is dat ook hij binnenkort vrijkomt, schrijft de NOS.

51 leerlingen verhoord

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Rotterdamse politie vorige week in totaal 51 leerlingen heeft verhoord die mogelijk de gestolen examens hebben ingezien. De politie wil er in totaal 58 spreken. Tot op heden zijn er dertien verdachten aangehouden vanwege betrokkenheid bij de diefstal.

Op het Ibn Ghaldoun werd eind mei het vwo-examen Frans gestolen, waarna er een onderzoek volgde. Er bleken in totaal 27 examens gestolen. Voor 17.000 leerlingen betekende dit uitstel van hun examen.

    • Frank Huiskamp