Een bank beroven? Een kind kan de was doen, neem de fiets!

Still uit nieuwsitem.

Bankrovers proberen doorgaans een bank te beroven door met een busje de voorgevel te rammen, op de geldautomaat in te rijden, een tunnel te graven of een geldtransport te overvallen. Maar wat een ingewikkeld gedoe is dat. Een twaalfjarig jochie besloot dat het simpeler kon en nam gewoon de fiets.

De jongen reed midden in de nacht naar een filiaal van de Bank of America in Southfield, Michigan. Daar aangekomen reed hij met zijn fietsje op de deur in. Dat was kennelijk genoeg om het glas aan diggelen te helpen, wat misschien ook wel wat zegt over de beveiliging van de bank.

De jongen zette het alarm vervolgens af en ging aan de slag. De politie kreeg om drie uur ‘s nachts een telefoontje dat er bij de bank werd ingebroken en snelde naar het pand. Daar aangekomen, betrapten ze tot hun verbazing de knul die op dat moment net door de geldlades aan het gaan was. De rollen met geld lagen al klaar om meegenomen te worden.

Still uit nieuwsitem.

Buiten troffen ze zijn fiets aan. De politie arresteerde de jongen en waarschuwde zijn moeder om hem te komen ophalen van het politiebureau. Volgens de politie ging de jongen rustig mee, hij was vooral bezorgd om zijn melk en snacks, die wilde hij meenemen. Want ja, je moet natuurlijk wel wat te knabbelen hebben in je cel.

    • Anouk Eigenraam