Tyfoon Soulik gedegradeerd tot storm - ernstige schade in Taiwan

Een man loopt over een overstroomde straat in de Chinese provincie Fujian. Foto Reuters / Stringer

De tyfoon Soulik is gedegradeerd tot de categorie storm. Honderdduizenden mensen in het zuidoosten van China zijn geëvacueerd en in Taiwan vielen minstens twee doden door het natuurgeweld.

Het Nationaal Meteorologisch Centrum van China zwakte de status van Soulik gisteravond al af naar de categorie tropische storm. Vanmorgen vroeg bleek dat de kracht nog verder is afgenomen, nadat de storm vanaf Fujian aan de kust het land in trok.

In Taiwan heeft de tyfoon ernstige schade aangericht. Meer dan 500 duizend mensen zaten zonder stroom rond Tapei. Eerder werden grote gebieden in het noorden en centrum van Taiwan geteisterd door stortregens, waardoor scholen en bedrijven van de autoriteiten dicht moesten blijven. Meer dan honderd mensen raakten gewond, zo meldt persbureau AP.

    • Mirjam Remie