Marquez wint MotoGP van Duitsland

Marc Marquez zwaait blij met zijn trofee na zijn overwinning in de Duitse Grand Prix. Foto Reuters / Thomas Peter

Marc Marquez heeft vandaag de MotoGP van Duitsland gewonnen, meldt persbureau AFP. De Spaanse motorcoureur was van poleposition vertrokken en leidde van start tot finish. Achter Honda-coureur Marquez reden ook Yamaha-rijders Cal Crutchlow en Valentino Rossi naar het podium.

Marquez is nu ook de nieuwe leider in de strijd om het wereldkampioenschap. De Spanjaard profiteerde van de afwezigheid van Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo, die aan het begin van het weekend nog kanshebber waren voor de titel. Maar die positie zagen ze door een zware val tijdens de training in rook opgaan.

Perdrosa die zijn linker sleutelbeen zwaar kneusde, kan mogelijk volgende zondag weer in actie komen in de VS. Lorenzo, die eind juni onder andere zijn linker sleutelbeen brak, moet waarschijnlijk wachten tot de GP in Indianapolis in augustus.

Marc Marquez op kop op het circuit van Sachsen tijdens de Moto Grand Prix in Duitsland. Foto Reuters / Thomas Peter

Marquez staat nu op 138 punten, twee punten meer dan Pedrosa. Lorenzo blijft op 127 staan. Het is de tweede zege van Marquez dit eerste seizoen in de koningsklasse, nadat hij eerder dit jaar in de Grand Prix van Amerika in Austin (Texas) triomfen vierde, en zijn vierde overweinning op rij op het Sachsencircuit na zijn triomfen in de 125cc (2010) en Moto2 (2011 en 2012).

De winst in de Moto2-race was voor Pol Espargaro. De Spaanse Kalex-coureur bleef de Brit Scott Redding (Kalex) voor. Dominique Ägerter uit Zwitserland werd op gepaste afstand derde op zijn Suter. Redding blijft ondanks zijn tweede plaats ruimschoots aan de leiding in de WK-stand. Met 143 punten heeft de Brit een voorsprong van 23 punten op Espargaro. Esteve Rabat is met 88 punten derde.

    • Anouk Eigenraam