Hollywood en Gleeks bedroefd om verlies ‘nice guy’ Monteith

De vroege dood van de 31-jarige Glee-acteur Cory Monteith heeft heel wat losgemaakt. In Hollywood, maar ook onder de grote hoeveelheid Gleeks (Glee-fans) die de wereld kent – in Amerika kijken zo’n 9 miljoen mensen de show.

De Canadese acteur Cory Monteith is dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Foto AP / Darryl Dyck

De vroege dood van de 31-jarige Glee-acteur Cory Monteith, volgens Amerikaanse media door een overdosis, heeft heel wat losgemaakt. In Hollywood, maar ook onder de grote hoeveelheid Gleeks (Glee-fans) die de wereld kent - in Amerika kijken zo’n 9 miljoen mensen de show.

De Glee-acteur werd gisteravond dood aangetroffen in een hotel in Vancouver, op de 21e verdieping van het Fairmont Pacific Rim Hotel in de stad. Hotelpersoneel vond hem nadat hij nog niet uitgecheckt was. Volgens de politie zijn er geen sporen van een misdrijf, maar de media trokken algauw de conclusie: Monteith is overleden aan een overdosis.

Monteith werd beroemd door zijn rol in de veelbekroonde serie, die sinds 2009 op televisie is. Glee staat bekend om de vertolking van bekende popliedjes en gastoptredens van grote sterren zoals Gwyneth Paltrow en Britney Spears. Het personage dat Monteith speelde, Finn Hudson, is een populaire football-speler die zijn status in gevaar brengt door zich aan te sluiten bij de impopulaire glee-club. In het echte leven had hij een relatie met Glee-collega Lea Michele. Algauw werden de relatief onbekende acteurs uit de serie supersterren.

Monteith gebruikte ‘alle mogelijke drugs’

Monteith kampte al langer met drugsproblemen. In maart liet hij zich nog opnemen in een afkickkliniek. Hij vroeg de pers toen om privacy tijdens zijn herstel, weet AP. Zijn vriendin Lea Michele, die ook in de serie speelt, vertelde People destijds dat ze van hem hield en trots op hem was dat hij hulp zocht.

Het was niet de eerste keer dat Monteith een poging deed tot afkicken. Ook toen hij 19 was werd hij behandeld. In een onthullend interview in 2011 vertelde hij over zijn problematische jeugd. Zijn vader liet het gezin in de steek toen Monteith zeven was. Hij dronk, blowde, spijbelde en had toen hij zestien was op maar liefst twaalf verschillende scholen gezeten. Monteith zei blij te zijn dat hij nog in leven was. Wat betreft drugs vertelde hij “alles” te hebben gebruikt, “zo veel mogelijk”.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5WxPyUzWSPA

De reacties…

Zijn hartverscheurend. #RIPCoryMonteith is nog altijd trending topic op Twitter. Wie Cory Monteith intikt op Twitter, ziet dat een niet gering aantal mensen hun Twitternaam heeft veranderd in dingen als: ‘Cory is in heaven’, ‘RIP Cory’ en ‘Cory is still my hero’.

Twitter avatar 5SOS_Updates ♡ RIP Cory ♡ Cory Monteith with Harry & Niall. You’ll be missed you beautiful boy x #RipCoryMonteith http://t.co/mkz9wo6oDQ

Glee-collega Dot Jones heeft er zo weinig woorden voor dat ze CapsLok aanzet.

Twitter avatar dotmariejones Dot-Marie Jones I HAVE NO WORDS! MY HEART IS BROKEN CORY WAS NOT ONLY A HELL OF A FRIEND HE WAS ONE AMAZING MEN THAT I WILL HOLD CLOSE TO MY HEART FOREVER

Andere Glee-collega’s:

Twitter avatar iqbaltheba iqbal theba OMG!! My Cory…
Twitter avatar damianmcginty Damian Mc Ginty The guy I shot my first acting scene with. The nicest guy I’ve met. Can’t believe it.

En Hollywood:

Twitter avatar rihanna Rihanna Cory Monteith, may your spirit be at peace, and may you fly with the angels… Heartbreaking, my prayers are with all of his loved ones!
Twitter avatar taylorswift13 Taylor Swift Speechless. And for the worst reason.
Twitter avatar KimKardashian Kim Kardashian Just heard about the death of Cory Monteith. So sad. Prayers 4 his family. Praying 4 Lea too! Words cant describe what they must be feeling
Twitter avatar KChenoweth Kristin Chenoweth RIP CoryMontieth. You will be loved. Always.
Twitter avatar tylershields Tyler Shields Wow I am speechless about Cory Monteith such a sweet and amazing guy to young to amazing we always talked about shooting so sad!

De uitvoerend producenten van Glee en netwerk Fox lieten in een verklaring weten dat het een ‘genoegen’ was met Monteith te werken:

“We gaan hem allemaal vreselijk missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten.”

Cory Monteith en zijn vriendin Lea Michele bij het jaarlijkse Chrysalis Butterfly bal, 8 juni. Foto AFP

Cory Monteith en zijn vriendin Lea Michele bij het jaarlijkse Chrysalis Butterfly bal, 8 juni. Foto AFP

Aan alle fans zijn er ook bemoedigende woorden:

Twitter avatar umstyles_ Noor Stay strong all the Cory Monteith fans, there will come a new idol to love, this is not a reason to give up!

    • Mirjam Remie