Glee-acteur Monteith op 31-jarige leeftijd overleden

Cory Monteith op een foto van vorig jaar. Foto Reuters / Gus Ruelas

De Canadese acteur Cory Monteith, vooral bekend van de tv-serie Glee, is dood gevonden in zijn hotelkamer in Vancouver. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Monteith werd gevonden in zijn kamer op de 21e verdieping van het Fairmont Pacific Rim Hotel in de stad. Hotelpersoneel vond hem nadat hij nog niet uitgecheckt was. Zijn doodsoorzaak was niet meteen duidelijk, zeggen de autoriteiten. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf. Amerikaanse media wijzen op zijn verslavingsproblemen en suggereren dat hij is omgekomen door een overdosis.

Monteith speelde de rol van Finn Hudson in de populaire serie Glee. De veelbekroonde serie is sinds 2009 op televisie. Zelf won hij in 2011 een Teen Choice Award voor beste acteur in een komedieserie. Zijn eerste televisierol had hij in de Amerikaanse dramaserie Kyle XY. Ook speelde hij in de film Final Destination 3. Hij is in Canada geboren maar woonde de laatste jaren in Los Angeles.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5WxPyUzWSPA

De acteur is vannacht met meerdere mensen op stap geweest, schrijft Novum. Zij worden allemaal gehoord. Eerder dit jaar is hij opgenomen in een afkickkliniek. Hij zou in zijn tienerjaren al een groot drank- en drugsprobleem hebben gehad, zei hij in eerdere interviews. Monteith had een relatie met zijn Glee-collega Lea Michele, die in de serie Rachel Berry speelt.

Monteith twitterde vrijdag nog over de film Sharknado (over een haai en een tornado). Daaraan is af te zien dat hij erg populair was: het leverde hem ruim 17 duizend retweets op.

Twitter avatar CoryMonteith Cory Monteith what the crap is Sharknado
Twitter avatar CoryMonteith Cory Monteith oh. IT’S A SHARK TORNADO.
    • Mirjam Remie