Vakantiedrukte in Europa - files in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië

Foto ANP / Olaf Kraak

Vakantiegangers staan vandaag massaal in de file in Frankrijk. Ook in Duitsland, Zwitserland en Italië liepen de wegen redelijk vol. Inmiddels zijn de grootste problemen achter de rug, aldus een woordvoerder van de ANWB.

De grootste verkeersproblemen in Frankrijk waren in het zuiden. De A9 richting Spanje liep ‘s ochtends vol door een geschaarde vrachtwagen. De vertraging liep op tot drie uur.

Twitter avatar ANWBeuropa ANWB verkeer Europa De file op de #A9 bij Béziers lost nu vrij snel op. #Frankrijk

Verder stonden in Frankrijk de langste files op de A7, de ‘autoroute du soleil’ ten zuiden van Lyon, waar verkeer een uur vertraging opliep. In totaal stond er zo’n driehonderd kilometer file in Frankrijk. Dat is niet heel veel voor zo’n groot land, maar de files stonden heel geconcentreerd, waardoor ze voor flinke vertragingen zorgden.

In Zwitserland was het zoals gebruikelijk in de vakantieperiode druk bij de Sint Gotthardtunnel op de A2. De wachttijd was daar ruim een uur. In Duitsland was het vooral in het zuiden tussen Neurenberg en München druk. Oostenrijk bleef relatief rustig. In Italië liep verkeer richting Verona vertraging op.

Twitter avatar ANWBeuropa ANWB verkeer Europa In #Belgie en #Luxemburg zijn geen grote problemen meer op de weg.

Tot drie augustus drukker

Gisteren kregen ook de middelbare scholen in het midden van het land vakantie. De basisscholen zijn volgende week aan de beurt. De schoolvakanties zijn in de overige regio’s al eerder begonnen. Het wordt de komende tijd tot aan 3 augustus steeds drukker op de Europese wegen. In dat weekend gaan ook de Fransen zelf op pad en wordt de zwarte zaterdag verwacht. (Novum)