Uitgelicht zaterdag

Film

The Green Hornet (Michel Gondry, 2011, VS). Goede lobbes Seth Rogen als Britt Reid, alias ‘The Green Hornet’, is steenrijk en een brallerig, incompetent feestbeest. Echte held is chauffeur Kato (Jay Chou), genie met superkrachten die wordt gepromoveerd tot beste vriend en assistent, waarna het duo besluit de misdaad te bestrijden. Doelwit is gangster Chudnovsky (Christopher Waltz). Splijtzwam in de mannenvriendschap is de bloedserieuze Lenore Case (Cameron Diaz). RTL5, 20.00-22.30u.

Blade: Trinity (David S. Goyer, 2004, VS). Tweede vervolgfilm met halfvampier Wesley Snipes als vampierbestrijder. Hij neemt het nu onder andere op tegen een islamitische Dracula (Dominic Purcell). Bloeddorst en uitroeiing met een hip- en triphop-soundtrack. Ook met Kris Kristofferson en Jessica Biel. Veronica, 22.00-00.10u.

Girl, Interrupted (James Mangold, 1999, VS). One Flew over the Cuckoo’s Nest voor meisjes. Coproducente Winona Ryder zit eind jaren 60 in een psychiatrische inrichting. Opstandige Angelina Jolie kreeg Oscar, Vanessa Redgrave en Whoopi Goldberg spelen personeel dat veel te aardig is om tegen in opstand te komen. Net5, 23.55-02.20u.

Informatief

Ramadanjournaal. Verslag van bijzondere gebeurtenissen tijdens deze vastenmaand. Catherine Keyl vast een dag mee, een bekende kok bereidt een iftarmaal en Bekende Moslims vertellen hun ramadanwens.Ned.2, 16.10-16.40u.

Mystères d’archives. 1954: Marilyn Monroe en Corée. Op 15 februari 1954 onderbreekt Marilyn Monroe haar huwelijksreis met honkballer Joe DiMaggio in Japan om in Zuid-Korea voor Amerikaanse militairen op te treden. De legervoorlichtingsdienst stuurt een cameraman mee. Arte, 17.40-18.05u.

Le vent souffle dans la cour d’honneur. Terugblik op de tien jaar waarin Hortense Archambault en Vincent Baudriller samen leiding gaven aan het befaamde theaterfestival van Avignon. Volgend jaar worden zij opgevolgd door Olivier Py. Arte, 21.00-22.35u.

Natural World: Giant Squid – Filming the Impossible. Homerus schreef al over hem, evenals Tennyson en Jules Verne. Uit de maaginhoud van dode walvissen was al geconcludeerd dat de Kraken echt bestaat, maar nu is hij voor het eerst gefilmd, op duizend meter diepte voor de kust van Japan. BBC 2, 20.40-21.25u.

Amusement

North Sea Jazz. Liveoptredens, sfeerverslagen, reportages, interviews en studiosessies vanuit Rotterdam. Met (onder voorbehoud) o.a. Laura Mvula, Diana Krall en Caro Emerald. Presentatie: Sylvana Simons, Andrew Makkinga en Wilfried Baijens. Radio 6, 12.02-01.00u en Ned.3, 22.05-00.00u. (Wordt vanaf 00.05u herhaald.)

Brigitte Kaandorp en Bert Klunder: Lustrum. Derde gezamenlijke show van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder (†) uit 2003, waarin de Christelijke Scholengemeenschap Mea Culpa haar honderdjarige bestaan viert. Opgenomen in De Lichtfabriek in Haarlem, met studenten van de Kleinkunstacademie, Kaandorp als een lerares Frans die geen maat kan houden en Klunder als homofiele schooldirecteur met een voorkeur voor lederen kleding. Ned.1, 20.30-21.25u.

Top of the Lake. Eerste aflevering van zesdelige detectiveserie, geregisseerd door Jane Campion. Met Elizabeth Moss (Peggy in Mad Men) als rechercheur Robin Griffin. Als ze haar zieke moeder bezoekt in Nieuw-Zeeland, wordt Griffin daar geconfronteerd met de verdwijning van Tui Micham, een zwanger, twaalfjarig meisje uit het stadje Laketop. BBC 2, 22.10-23.10u.