Tevergeefs op zoek naar de liefde in Odessa

Meisjes op de dating/chat-site van Anastasia Date.

Eenzaam en op zoek naar de liefde? En via een chatsite waar je flink voor moet betalen in gesprek geraakt met een Oekraïense blondine van in de twintig? En overweeg je naar Odessa te vliegen om met haar te trouwen?

Doe het niet.

Dat lijkt een meer dan logisch advies op een situatie die overduidelijk oplichting is, maar The Indepent toog naar de Oekraïense havenstad Odessa en dook in de wereld van de virtuele romantiek. Daar stuitte de krant op tientallen mannen die daadwerkelijk de halve wereld overvliegen om na één dag hun liefde te verklaren aan een meisje waar ze niet eens mee kunnen communiceren. Berooid en een illusie armer blijven ze uiteindelijk achter.

Wie zijn die wanhopige en naïeve mannen, waarvan sommige hopen een meisje te treffen wier ouders overleden zijn, zodat heimwee minder waarschijnlijk is? Dat is bijvoorbeeld de 47-jarige boer Joe uit Pennsylvania:

“Affable but shy, Joe has trouble meeting women at home, and has had little contact with women since his wife died of cancer five years ago. “I’ve tried local dating sites but nobody wants to live on a farm,” he says. “I wrote to one lady and said she had nice hair, but she didn’t even reply to say thank you.”

Shaun Walker schreef dit ongemakkelijke verhaal over de liefdesindustrie in Odessa. Een verhaal dat medelijden opwekt voor zowel de eenzame mannen uit het westen als de vrouwen die 8 cent verdienen met iedere chatminuut.

Lees het hele verhaal op de site van The Independent (2551 woorden, ongeveer 12 minuten leestijd)

    • Lex Boon