Terugkijken (als voorpret voor morgen): De magie van Mont Ventoux

De Mont Ventoux. Foto ANP / Koen van Weel

De Mont Ventoux. De berg waar Tom Simpson in 1967 stierf. Waar Merkcx eens zijn petje voor de Brit afnam, waar Armstrong de etappezege schonk aan Pantani. Waar lang geleden over werd gezegd dat het ‘de weg naar de hel’ was. Het kale landschap, de lange, steile klim. Morgen staat hij weer op het programma, voor de vijftiende keer. Andere Tijden Sport maakte deze documentaire over de ‘verschrikking’ die Ventoux is.

De magie van Mont Ventoux werd voor het eerst uitgezonden op 18 juli 2010.

Get Adobe Flash

De etappe van morgen eindigt op de Ventoux, na een rit over 242,5 kilometer. Niet eerder in de geschiedenis van de Tour de France was een rit met aankomst op de Ventoux zo lang.

    • Peter Zantingh