Stijn Schaars voor drie jaar naar PSV

Stijn Schaars in actie voor Sporting Lissabon. Foto EPA / Tiago Petinga

PSV heeft zich versterkt met Stijn Schaars. De 29-jarige middenvelder tekent in Eindhoven een contract voor drie seizoenen. Schaars komt over van Sporting Lissabon, waarvoor hij sinds 2011 speelde. Schaars speelde in Nederland eerder voor Vitesse en AZ. Met die laatste club werd hij in 2009 landskampioen.

PSV moest lang geduld hebben voordat de transfer kon worden afgerond. Technisch manager Marcel Brands op de site van de club:

“Het was een moeizame operatie met Sporting, maar met hem hebben we een brok ervaring in de ploeg terug kunnen halen. Vanaf dag 1 dat we Stijn hebben benaderd, heeft hij staan te popelen om voor PSV te kunnen starten.”

In 2011 stond Schaars al dicht bij een overgang naar PSV. Hij koos toen uiteindelijk echter voor een Portugees avontuur. PSV betaalt volgens Voetbal International 1,6 miljoen euro voor Schaars én de Colombiaanse rechtsback Santiago Arias. De transfer van de 21-jarige Arias is nog niet officieel bekendgemaakt.

Bruma tekent voor vier jaar

PSV heeft vandaag ook Jeffrey Bruma definitief vastgelegd. Na aanvullend medisch onderzoek, dat op verzoek van PSV werd uitgevoerd, gaven de artsen groen licht. PSV had eerder met Chelsea al een akkoord bereikt over een transfersom van circa 3,5 miljoen euro. Bruma tekent in Eindhoven een contract voor vier jaar.

Over de reden van de extra testen wil PSV niets kwijt, maar het zou gaan om een hartafwijking die vaker voorkomt bij topsporters. De club meldt dat er ‘na zorgvuldig, uitgebreid onderzoek door nationale en internationale experts’ een medisch akkoord is gegeven.

Bruma maakte in 2009 zijn debuut in de hoofdmacht van Chelsea. Daarna volgden huurperiodes bij Leicester City en Hamburger Sv. De 21-jarige verdediger kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. (Novum)

Jeffrey Bruma met zijn zoontje, na een gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje. Foto ANP / Olaf Kraak