Recensie-overzicht Film

To the Wonder. Regie: Terrence Malick. Met: Olga Kurylenko, Ben Affleck. In: 13 zalen.

Wat het ‘wonder’ mag zijn van deze liefdesgeschiedenis blijft in nevelen gehuld. Het gaat bij Malick ook niet om de anekdote of het verhaal, maar om schoonheid en sfeer. Maar die schoonheid en die sfeer blijven vaag en onbestemd en Malick slaagt er zo niet in de toeschouwer ontvankelijk te maken voor zijn wonder. **

Los Angeles TimesMalick heeft een bedachtzaam en opvallend goed te volgen beeld van de liefde gegeven. [...] De dialogen zijn zo spaarzaam, de woorden zo poëtisch, de beeldtaal zo krachtig, dat een film is ontstaan waar je niet alleen naar kijkt, maar die je geheel in beslag neemt.

The New YorkerShots zijn los van elkaar betoverend, maar worden verbonden door wat voelt als het triviale narcisme van een reisreclame voor de Caraïben. Muziekflarden van Berlioz, Wagner en Górecki geven een aura van plechtigheid aan scènes die zo onbeduidend zijn als de wind.