Recensie-overzicht CD klassiek

Händel/Mozart: Timotheus oder Die Gewalt der Musik N. Harnoncourt

NRC HandelsbladNikolaus Harnoncourt en zijn drie uitmuntende solisten houden alles helder en veerkrachtig. Tenor Werner Güra zingt krachtig en smaakvol, bas Gerald Finley maakt indruk met de bekende donderaria Gib Rach! We mogen hopen dat Harnoncourt blijft terugkomen. ****

TrouwMet een sterk uitgebreid Concentus Musicus Wien haalt Harnoncourt alles uit Händels partituur en uit Mozarts aanpassingen. [...] Dit is geen lichtgewicht Händel-ode, maar een statig, indrukwekkend pracht-en-praal-stuk. ****

The ObserverDe veteraan Nikolaus Harnoncourt brengt zijn enorme troepen bij elkaar met voortdurende expressiviteit, de koren worden schitterend gezongen, vooral in het grootse Chaconne, en bij de solisten springt vooral Gerald Finley eruit met zijn magnifiek eloquente Gib Rach!