Recensie-overzicht CD hiphop

Jay-Z: Magna Carta… Holy Grail. Roc Nation, 20,99 euro.

NRC HandelsbladDe nonchalante grootmeester vervalt in nummers als Holy Grail met Justin Timberlake, het gehaaste La Familia en Part II (On The Run) met echtgenote Beyoncé, in te lui aandoende invuloefeningen. Het echte vuur klinkt in de rauwe zuidelijke hiphoptrack Beach Is Better van hitproducer Mike WiLL Made It, maar die duurt helaas nog geen minuut. ***

Het ParoolMagna Carta klinkt als de audio-editie van de Miljonair Fair-catalogus: een protserige opsomming van dure merknamen als Hublot, Bugatti en Maybach.**

de VolkskrantOm nu te zeggen dat [Jay-Z] zich heeft ingespannen er iets moois van te maken, nee. [...] Een keur aan gasten verbloemt nauwelijks dat de succesvolste rapper van de afgelopen tien jaar weinig memorabele nummers heeft aangeleverd. **