Opinie

    • Ik

Ramadan

Wie in Jakarta voor een lunch de tocht aandurft van de Atmaya-universiteit naar Café Batavia, moet wel bestand zijn tegen druk verkeer. In elk geval kom je met dorst aan. Op de prachtige eerste verdieping van het café zijn de obers, zoals steeds, talrijk, opperst vriendelijk en bereid om je tegemoet te komen. Wanneer ik

Wie in Jakarta voor een lunch de tocht aandurft van de Atmaya-universiteit naar Café Batavia, moet wel bestand zijn tegen druk verkeer. In elk geval kom je met dorst aan.

Op de prachtige eerste verdieping van het café zijn de obers, zoals steeds, talrijk, opperst vriendelijk en bereid om je tegemoet te komen.

Wanneer ik op de tweede dag van de vastenmaand om een Bintang van de tap vraag, tekent zich even een erg pijnlijke blik af op het magere gezicht van de kleine man. Hij stamelt de woorden ramadan en drinken en alcohol en kijkt angstig om zich heen.

Voor ik iets kan zeggen, lijkt hem de oplossing als een ingeving te overvallen. Even later drink ik een biertje uit een theepot en een theeglas.

Jan Derksen

    • Ik