Pieter Erkelens (65), directeur theaterfestival De Parade, overleden

Pieter Erkelens op het toneel van het Amersfoortse theater De Flint, waar hij tot 2010 theaterdirecteur was.

Algemeen directeur Pieter Erkelens van Mobile Arts, de stichting achter theaterfestival De Parade, is vrijdagavond onverwachts overleden. De 65-jarige zakelijk leider werkte al sinds 1990 voor Mobile Arts en was betrokken bij de oprichting van De Parade, zegt een woordvoerder.

Erkelens was niet ziek en het overlijden kwam totaal uit het niets. Of en op welke wijze tijdens De Parade wordt stilgestaan bij het overlijden is nog niet bekend.

Naar buiten toe was het creatieve brein Terts Brinkhoff het gezicht van De Parade. Erkelens was de man achter de schermen die de kaders aangaf waarbinnen het festival zich kon en mocht bewegen. Brinkhoff:

“Dit is een hele grote klap voor ons. We vormden samen het perfecte evenwicht tussen zakelijk inzicht en creativiteit. Hij gaf ons vrijheid op een veilige manier.”

De Parade doet deze zomer achtereenvolgens Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam aan. Zondag is de laatste dag in Den Haag. Vrijdag staat het festival in Utrecht en vanaf 9 augustus in Amsterdam. (Novum)