Oud-wethouder Van Rey ook verdacht van witwassen

Jos van Rey wordt niet alleen van corruptie verdacht, maar ook van witwassen
Jos van Rey wordt niet alleen van corruptie verdacht, maar ook van witwassen ANP/ Marcel van Hoorn

Het Openbaar Ministerie verdenkt de Roermondse oud-wethouder Jos van Rey niet alleen van ambtelijke corruptie, maar ook van witwassen. Dat blijkt uit een beschikking van de Rotterdamse rechtbank in een door de zoon van Van Rey aangespannen zaak, schrijft Dagblad De Limburger vandaag. De berichtgeving kan worden bevestigd door NRC, dat de beschikking ook heeft ingezien.

Van Rey zou zich vorig jaar hebben laten omkopen door een vriend, die als ontwikkelaar veel grote projecten in Roermond realiseerde. Uit de rechterlijke uitspraak blijkt dat hij nu ook verdacht wordt van witwassen en dat die verdenkingen bovendien ook voor andere, niet nader genoemde personen gelden.

Onduidelijk waarop vermoeden van witwassen is gebaseerd

Het OM wil tegenover de Limburgse krant niet toelichten waarop het vermoeden van witwassen is gebaseerd, omdat het onderzoek nog loopt. Van Reys advocaat zegt niet op de hoogte te zijn van de “concrete beschuldigingen” tegen haar cliënt.

Zoon eiste opheffing beslag op spullen na doorzoeking

De zoon van Van Rey, zelf geen verdachte in het corruptieonderzoek, had een zaak aangespannen, omdat hij opheffing eiste van het beslag dat het OM vorig jaar had gelegd op bepaalde goederen. Dat gebeurde bij de doorzoeking van zijn woning in het kader van het onderzoek naar zijn vader.

In een eerdere versie van dit artikel stond per abuis vermeld dat de zaak door de zoon van Van Rey werd aangespannen tégen zijn vader. Dat is niet het geval.