North Sea Round Town

North Sea Jazz is meer dan alleen het festival in Ahoy. Overal in Rotterdam zijn er dit weekend concerten, lezingen, jamsessies, straatoptredens en afterparty’s.

Jazz in Museumwoning Sonneveld Foto’s Maarten Laupman

Charlois greets North Sea Jazz

Op een buitenpodium op het Zuidplein bij de trappen naar Ahoy worden bezoekers van North Sea Jazz welkom geheten door optredens van onder andere Rooie Kees, Adriano van der Valk en The Grooveclub.

12 juli, 13 & 14 juli om 14:30 uur op het Zuidplein. www.northsearoundtown.nl

Talk Of The North Sea Round

Talk Of The Town biedt jonge Rotterdamse artiesten elke maand een podium. Tijdens deze speciale North Sea Round Town-editie wordt ‘de jonge Jazz van Rotterdam’ vertegenwoordigd door Diona Fox & her Ragdolls.

12 juli om 20.30 uur in Raaf. www.raafrotterdam.nl

Neobash

De band Neobash combineert de rauwe energie van funky hiphop/funk met de sound van electro jazz. Zo transformeren ze hiphop beats tot jungle en dubstep om vervolgens net zo gemakkelijk over te gaan in klassieke jazz.

12 juli om 21:30 uur in het Doelencafé. www.neobash.nl

BoogieBall

Voor de afterparty’s van het North Sea Jazz Festival heeft het inmiddels legendarische BoogieBall artiesten van het festival uitgenodigd om als dj op te treden en hun favoriete plaatjes te laten horen. Onder andere Questlove, Cody ChesnuTT en Thundercat staan achter de draaitafel. Voorafgaand aan BoogieBall is er een dj-set van de Jazzjunkies.

12 en 13 juli om 23.45 uur in Bird Rotterdam. www.bird-rotterdam.nl

Van den Brink en Vloeimans

Een ontmoeting tussen twee jazzgrootheden: Eric Vloeimans op trompet samen met Bert van den Brink op het grote kerkorgel in de Laurenskerk. Daarna spelen ze samen ook nog een jazzprogramma buiten de kerk op het Stadspodium.

13 juli om 14:00 uur in de Laurenskerk.

www.laurenskerk.nl

Matt Simons

Voordat zanger Matt Simons ’s avonds aantreedt in Ahoy verzorgt hij een intiem opwarmconcert in de Paradijskerk. 13 juli om 15 uur in de Paradijskerk.www.paradijskerk.nl

Göksel Yilmaz Ensemble

De dromerige Turkse kamermuziekgroep Göksel Yilmaz Ensemble speelt een Turks programma in de Tussentuin in het Oude Westen. Het programma begint met een performance van de jonge Nederlands/Turkse performance kunstenaar BéBé Beliz.

13 juli om 15:00 uur in de Tussentuin. www.detussentuin.eu

Tiny Little Big Band

De Tiny Little Big Band bestaat uit vier leden. Zij maken muziek die reikt van Frank Sinatra en Duke Ellington tot Michael Bublé, ZZ Top en Aerosmith. Tijdens North Sea Round Town speelt de band in Hotel New York.

13 juli om 16:30 uur in Hotel New York. www.tinylittlebigband.com

Euro Cinema

‘De nieuwe funksensatie van Nederland en omstreken’, zo noemt Radio6 het Nederlands instrumentaal funk kwartet Euro Cinema. Tijdens North Sea Round Town treden zij op in het Doelencafé.

13 juli om 21.30 uur in het Doelencafé. www.euro-cinema.com

Choro de Maas

Het septet Choro de Maas speelt vrolijke wereldjazz, in combinatie met samba- en choromuziek uit Zuid-Amerika.

13 juli om 17 uur in Poolcafe Delfshaven. www.chorodemaas.com

Southampton University Jazz Orchestra

Deze 22-koppige Big Band uit Southampton uit Engeland speelt onder de bezielende leiding van Steve Troughton een jaren ‘40 repertoire: swingend en funky. Ze treden op in Ahoy, maar ook in Hostel Room Rotterdam.

14 juli, 13 uur. Hostel Room Rotterdam. www.roomrotterdam.nl

Arabisch Jazz tekenen

Kinderen van 3 t/m 12 jaar kunnen meedoen met muzikale teken- en kleurworkshops. Geïnspireerd op de muziek van Salon Youssour, een initiatief van bassist Tony Overwater, tekenen Gerard de Bruyne en José Vingerling bijzondere vormen en figuren. De kinderen volgen de lijntekeningen met wascokrijt in de hand. Op de maat van de Arabische jazz ontstaat een palet van kleuren. De grote tekening wordt geëxposeerd in Villa Zebra.

14 juli om 13 uur in Villa Zebra. www.villazebra.nl

Jazz Supply

Het Jazz trio Jazz Supply trakteert treinreizigers en voorbijgangers op een optreden op het Rotterdamse Centraal Station.

14 juli, 14 uur. Centraal Station. www.jazzsupply.nl

Brazzjazz

Brazzjazz brengt de warmte van Brazilië naar het Museum Boijmans van Beuningen. Dat betekent swingende samba's, zwoele bossa nova's en virtuoze choro's met een vleugje jazz.

14 juli om 14 uur in het Museum Boijmans Van Beuningen. www.brazzjazz.com

Hüseyin Badilli

Hüseyin Badilli, geboren in Turkije en woonachtig in Nederland, mixt jazz met Turkse muziek. Het verkennen van de overeenkomsten en ook de verschillen tussen Turkse vocale versieringen en de improvisatie die bij jazz komt kijken levert vrolijk melancholische en herkenbaar vernieuwende muziek op.

14 juli om 14 uur in Singeldingen. www.huseyinbadilli.com

JayDee Brassband

De achtkoppige JayDee Brassband is een van de weinig Nederlandse brassbands die een mix spelen van New Orleans en jazz.

14 juli om 14 uur op het Schouwburgplein. www.jaydeebrassband.nl

Overnachten bij een artiest

Bij een artiest logeren, dat blijkt makkelijker dan het lijkt. Tijdens North Sea Round Town kun je een slaapplek reserveren in de studio of het huis van een Rotterdamse muzikant. Zodra je je inschrijft en betaalt, ontvang je van de organisatie Hotel Rotterdam het adres waar je na een concertavond kunt neerstrijken.

t/m 14 juli in huizen en studio’s van Rotterdamse artiesten. www.wakeupinit.com

Kijk voor het complete programma van North Sea Round Town op www.northsearoundtown.com