Dertien doden door zelfmoordaanslag Irak

Bij een zelfmoordaanslag op een sunnitische moskee in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker dertien doden gevallen. Dat meldt de lokale politie aan Reuters. Ook zijn er meer dan dertig mensen gewond geraakt. De aanslag vond plaats in de wijk Dora.

Bij een bomexplosie in een drukbezocht koffiehuis in de noordelijke Iraakse stad Kirkuk kwamen gisteravond al negenendertig mensen om het leven.

Irak is al jaren het toneel van sektarisch geweld tussen sunnieten en shi’ieten. Dat geweld is de laatste maanden sterk toegenomen. Een golf van geweld heeft meer dan 2.600 mensen het leven gekost sinds begin april. Sunnitische extremisten plegen het leeuwendeel van de aanslagen, maar steeds vaker nemen shi’itische milities sunnieten onder vuur.

    • Lex Boon